Новости Альметьевской епархии

В храмах Альметьевской епархии помолятся о страждущих недугом пьянства

Дата публикации  Количество просмотров
В храмах Альметьевской епархии помолятся о страждущих недугом пьянства

По благословению Преосвященнейшего Епископа Мефодия 18 мая в день празднования иконы Божией Матери Неупиваемая Чаша, в храмах Альметьевской епархии на литургии и молебне будет произнесено молитвенное прошение о страждующих от недуга пьянства и наркозависимости.

 

МОЛИТВА НА ПРОСКОМИДИИ-    Господи Боже наш,щедрый и многомилостивый,избави от страсти винопития и наркомании просящихТвоея помощи рабов Божиих(имена),исцели их от тяжкаго недуга, свободи от бесовскаго искушения,утверди их, яко слабых, даждь им крепость и силу,яко немощным. Да благоуспешно одолеют искушение винное и на путь трезвенного жития возвратятся. Подаждь им здравие и долгоденствие,споспешествуй в труде добродетельном,вложи в них желание трезвитися и бодрствовати духовно, молим Ти ся, всемогий Владыко, услыши и помилуй.    

  ПРОШЕНИЕ НА МИРНОЙ ЕКТЕНИИ-.............О еже не презрете смиренныя мольбы рабов Своих     (имена), и избавити от недуга винопиянства и наркомании и спасительным страхом Своим в чистоте, воздержании и правде души их соблюсти,Господу помолимся. О еже низпослати на рабов Своих (имена) духа премудрости и разума, всадити в сердца их страх Свой божественный, отгнати буесть и просветити ум,Господу помолимся. О еже призрети на рабов Своих(имена), страждующих душею и телом,и разрешити их от уз смертоноснаго зелия, егоже ради связани суть и порабощени волею, да припадут к Богу в покаянии, и причастники благочестия будут, Господу помолимся. О еже посети рабов Своих(имена) посещением Святаго Своего Духа, иизбавити их от недуга винопиянства  или наркомании, в них гнездящегося, Господу помолимся.                                        

   НА СУГУБОЙ ЕКТЕНИИ-............. Не хотяй смерти грешных, но еже обратитися и живым им быти, пощади и помилуй рабов Твоих(имена), прежде даже не умрети им безгодно лютою смертию от губительного зелия, сиречь  наркотиков или крепкого виннаго пития, вразуми их, да уразумеют, яко сие от диавола есть, иже, яко лев рыкая, ищет кого погубити. Но предвари, Господи, и спаси их, яко связани суть страстию: помози  им востати на путь благочестия во спасение, молим Ти ся, Всемилосердный Господи, услыши и помилуй.                                               Призри, Господи милостивно на рабов Твоих(имена) прельщенных лестию чрева и плотскаго веселия: даруй им познати сладость воздержания в посте , и проистекающих от него плодов, молим Ти ся, услыши и помилуй. Еще молимся Тебе, Господу Богу нашему, о еже услышати глас молитвы нашея, и пощадити и помиловати рабов Твоих (имена) , простити им всякое прегрешение вольное и невольное , показати на них великую Товою милость, избавити их от всякия  зависимости и насилия диавольскаго, и помиловати их.                                           Ангельскима рукама, верховнаго ученика, Господи, из темницы божественною силою иногда изведый, избави рабов Твоих(имена), люто страждущих от недуга винопития или наркомании, молим Ти ся, услыши и помилуй. Еще молимся о всех сродниках и знаемых, поношение и скорбь от заблуждших терпящих, и о еже укрепити их в терпении, незлобии и прощении согрешающих и досаждающих  им, молимтися услыши и помилуй.